De boodschappen zorgen elke maand voor een flinke hap uit het huishoudpotje, zo’n 450 euro per gezin. Met de volgende vier tips kunt u flink besparen op groente, vlees, schoonmaakmiddelen en andere boodschappen.

1. Maak een boodschappenlijstje

Begin thuis al met de voorbereiding op het boodschappen doen door een lijstje te maken. Door u aan het lijstje te houden, gooit u minder snel impulsief andere boodschappen in het karretje. Impulsaankopen zijn vaak de duurdere producten van de boodschappen dus daarop kunt u flink besparen.

2. Check de aanbiedingen

Bekijk thuis al de folders met aanbiedingen en maak daarop uw keuze voor het avondeten van de komende week. Als een product lang houdbaar is, kunt u groot inslaan voor de rest van het jaar. Daarmee bespaart u veel geld. Er zijn websites zoals www.reclamefolder.nl waar u alle aanbiedingen van de diverse supermarkten in een handig overzicht kunt vinden.

3. Goedkoop boodschappen doen

Breng eens een bezoekje aan de Lidl of Aldi en haal daar de producten die goedkoper zijn dan bij de ‘reguliere’ supermarkt. A-merken kunt u niet altijd vinden bij deze discounters, maar de kwaliteit van vlees, groente en fruit is net zo goed als bij de Appie of de Jumbo. Let wel op: door de diverse aanbiedingen van andere winkels hoeft een discounter niet eens de goedkoopste te zijn. Het loont dan vaak ook om de meeste boodschappen bij deze winkels te halen en goed op te letten of een andere winkel iets in de aanbieding heeft.

4. Gebruik een kasboek en betaal cash

Meer inzicht in uw uitgaven? Houd een kasboek bij. Hierdoor krijgt u meer grip op uw uitgaven. Bovendien: door een vast bedrag per week te pinnen, weet u precies wat u kunt besteden en hoeveel er nog over is gedurende de week. Bovendien ziet u direct waarop u kunt besparen.

Andere artikelen