Volgens de Consumentenbond werken veel webwinkels met verzonnen aanbiedingen. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat bij 39 van de 100 webwinkels meer dan vijf nepaanbiedingen werden gevonden.

Hiervoor hielden zij de webwinkels drie maanden lang in de gaten. Zo zag de Consumentenbond bijvoorbeeld elektrische tandenborstels die van € 279,99 waren afgeprijsd voor € 149,-, terwijl de prijs in de maanden ervoor soms slechts € 139,- was. Ook was er een webwinkel die speakers van € 299,- aanbood voor € 223,-, terwijl ze in de vijf weken daarvoor te koop stonden voor € 229,- euro.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de webshops klanten misleiden. Zeven webshops gingen al eerder in de fout. Zo beloofde Wehkamp beterschap, maar boden zij opnieuw nepaanbiedingen aan. Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: “Die beloftes bleken tot nu toe een wassen neus. We delen daarom de uitkomsten van ons onderzoek ook met de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Deze kan de winkels een boete opleggen wegens oneerlijke handelspraktijken.”

Andere artikelen