Vorige week schreven wij over waarom het heel moeilijk is om een lening te krijgen of over te sluiten als u inkomsten ontvangt uit alleen een uitkering. Een zeker arbeidscontract is vaak de enige oplossing, aangezien de banken het risico te hoog vinden dat ze het geld wat ze uitlenen niet meer terug krijgen.

Hoe zit dat met zelfstandig ondernemen? Zelfstandig ondernemen is toch ook werk? Waarom doen banken dan nog zo moeilijk bij het oversluiten van leningen voor zelfstandig ondernemers? Het zijn zware tijden voor zelfstandig ondernemers. Het is niet altijd even gemakkelijk voor zelfstandig ondernemers om structureel een goed inkomen te vergaren. Ook hier geldt dus weer voor de bank dat er een hoog risico is dat ze hun geld niet terug krijgen. Ook willen banken liever niet dat het geld wat u leent in een onderneming wordt gestopt waarvan het bestaan op een lange termijn niet zeker is.

Een lening oversluiten is lastig voor zelfstandige ondernemers

Een enkele bank biedt nog wel eens een mogelijk voor zelfstandig ondernemers om een lening over te sluiten, mits er kan worden aangetoond dat de ondernemer over een langere periode een goed inkomen heeft kunnen vergaren. Vaak moet er dan voor meerdere jaren de jaarcijfers bij de bank aangetoond worden om dit te bevestigen. Het is zeldzaam maar het kan, dus niet geschoten is altijd mis.

Als u zelfstandig ondernemer bent en uw bedrijf loopt al jaren goed, dan zijn er wellicht wel mogelijkheden voor u. Informeer nu wat uw mogelijkheden zijn via het formulier aan de rechterzijde, of via ons telefoonnummer 030-68 69 340.

Andere artikelen