U kent het wel, als u wat uitleent wilt u datgene ook weer terug hebben. Banken denken precies hetzelfde. Daarom stellen ze voorwaarden waar u aan moet voldoen als u geld wilt lenen. Eén van die voorwaarden is een goed en zeker inkomen. Dit geeft de bank meer zekerheid dat het geld wat zij uitlenen aan u ook weer terugkomt. Hoe meer u verdient, des te meer een bank aan u durft te lenen. Banken zullen dus eerder een (grote) lening verstrekken aan een persoon in loondienst met een vast full-time contract dan aan iemand met alleen een jaarcontract, part-time contract of een uitkering.

Als uw inkomen alleen uit een uitkering bestaat zoals WW, zijn er vrijwel geen mogelijkheden om uw lening over te sluiten. Vaak is een uitkering niet voldoende voor u om de maandlast van de lening te kunnen dragen. Zeker niet omdat banken meestal inkomen uit uitkering niet voor de volle 100% meenemen in hun berekening. Soms zelfs helemaal niet.  De bank vindt het risico dat ze hun geld niet terug krijgen dan te groot. De enige mogelijkheid om uw lening weer over te kunnen sluiten is om een (extra) zekere bron van inkomsten te vinden zoals werk. Ook al kunt u geen full-time baan krijgen, in sommige gevallen is de optelsom van uw verschillende inkomstenbronnen genoeg om toch een lening over te kunnen sluiten. Werk is dus niet alleen belangrijk voor inkomsten, maar ook voor het besparen op uw lening.

Bent u werkloos geweest en bent u ondertussen alweer aan het werk? Probeer vandaag nog uw lening om te zetten naar een voordelig rentetarief via het formulier aan de rechterzijde, of via ons telefoonnummer 030-68 69 340.

 

Andere artikelen