Volgens de Consumentenbond zijn klanten van banken ontevreden over de voortdurend stijgende kosten van betaalpakketten van banken.

Consumenten vinden dat de hoger wordende kosten niet in verhouding staan tot de teruglopende dienstverlening. Daarnaast hebben ze moeite met de lage spaarrente en het bonusbeleid van hun bank. De afgelopen maanden zijn de vaste kosten voor betaalpakketten bij ASN Bank en SNS met 10 procent gestegen, Triodos verhoogde de tarieven met 20 procent. ABN AMRO verhoogde de kosten voor onder andere papieren afschriften en verzendenveloppen, Rabobank gaat de tarieven voor betaalpakketten, papieren afschriften en overschrijving per formulier per 1 april opschroeven.

Overstappen
Toch stappen consumenten vrijwel niet over: slechts 4 procent van de ondervraagden stapte de afgelopen twee jaar over. Dit doen zij niet omdat ze denken dat ‘alle banken hetzelfde zijn’. Kiezen zij toch voor een andere bank, dan is dat vaak voor Triodos, ASN of SNS vanwege een ander bonus- en investeringsbeleid.

Andere artikelen