iDeal wordt steeds populairder als betaalmiddel. Het aantal betalingen met iDEAL is het afgelopen jaar met 33,8 procent toegenomen Dat is de grootste groei in vijf jaar tijd. In totaal werd 378 miljoen keer met iDEAL betaald, die betalingen waren samen goed voor ruim 33 miljard euro. Ook in buitenlandse webshops wordt steeds vaker met iDEAL betaald, zo blijkt uit het jaarverslag van Currence, dat eigenaar is van onder meer iDEAL.

 

Tikkie

De sterkte groei komt grotendeels door nieuwe toepassingen van iDEAL, zoals Tikkie en andere betaalverzoeken die gebruikers via hun mobiel naar anderen kunnen sturen én door het gebruik van de iDEAL QR-code. Meer dan de helft van de betalingen wordt met een mobiel apparaat gedaan. Ook is inmiddels bij ruim 7000 webwinkels in zestig andere landen met iDEAL te betalen.

 

Vertrouwd en veilig

Ten slotte komt de groei gebruikers iDEAL veilig, snel, makkelijk en vertrouwd vinden en dus graag gebruiken als betaalmiddel.

 

iDEAL groei

De groei van het aantal iDEAL-betalingen per jaar. In 2017 was de groei zowel in percentages als in aantal betalingen opvallend. Bron: Currence

Andere artikelen